Skip to content

Galuste pufoase

Martie 26, 2014

galuste pufoaseSe spune ca barbatii sunt cei mai buni bucatari, dar nu sunt deloc de acord cu aceasta afirmatie. Cei care spun asta nu au mancat ciorba de miel, varza cu taietei sau sarmalute in foi de vita facute de soacra-mea.

Este adevarat ca sunt barbati care „gatesc bine” dar cred ca asta se intampla doar datorita faptului ca barbatii care gatesc, in marea lor majoritate, gatesc din placere pe cand femeile, datorita unor cutume sociale au fost nevoite sa stea tot timpul de partea aia a cratitei care se numeste „coada”.

Una din chestiile care am observat ca „nu prea le iese” fetelor sunt galustele (galustile- este corect si asa).

Eu va zic cum fac eu galustele de imi ies tot timpul pufoase. Supa poate sa fie de orice fel va place, de legume, de pui sau chiar de vacuta.

Pentru galuste folosesc:

-2 oua, 1 lingurita de untura, gris, sare

Bat ouale bine, le amestec cu untura topita (nu fierbinte, doar un pic, picut calda) si torn gris in ploaie pana se face o pasta putin mai groasa decat o smantana. Atat de de groasa trebuie sa fie aceasta pasta de galuste ca atunci cand o mangaiati la suprafata cu furculita sa ramana impregnat in ea cocoasa unui biscuite spritat, adica sa ramana urma dintilor de la furculita.

Supa clocotita o dati la foc mic spre foarte mic, atat cat sa nu faca bolboroace. Daca supa se agita, atunci cand veti pune galustele, acestea se pot sfarama si nu ne dorim asta.

Galustele le punem cu o lingura in supa fierbinte dupa ce in prealabil am udat lingura in supa. Nu lasati pasta de galuste sa stea prea mult deoarece ea isi poate schimba consistenta. Daca supa este „linistita” dar tot constatati ca galustele se zobesc mai adaugati putin gris in compozitie.

Secretul la galustele pufoase nu este atat densitatea compozitiei de galuste cat untura! Daca puneti untura, succesul este garantat. Eu cumpar odata, maxim de doua ori pe an slanina cruda pe care o fac jumari (prilejul unei gustari exotice si nesanatoase la care participa toata familia) si pastrez untura intr-un borcan de 800 ml in frigider, untura curata, gustoasa si un bun ajutor pentru multe alte experiente culinare.

De asemenea, puneti sare dupa gust la galustele pufoase si puteti experimenta si oarece piper sau chiar putina vegeta.

pofte!

 

 

 

 

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Puterea sub lupă ... până la bec!

Energia electrica o afacere rentabila si pentru tine

radio vocativ

radioul celor care nu mai vor să fie manipulați

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

Sare'n Ochi

Dezbateri publice. Intri cu nervii tăi, ieși cu ai altora.

papile mofturoase

hrană sănătoasă şi sfaturi isteţe de îngrijire

La Marginea Căsniciei

Cum să (nu) supravieţuieşti în cuplu o viaţă întreagă, la limita dintre iubire şi cotidian.

DIETA MEDITERANEANA

"DON'T LOOK FOR A PILL THAT SUBSTITUTES CRETAN DIET. THERE IT'S NONE" - SERGE RENAUD

TED Blog

The TED Blog shares interesting news about TED, TED Talks video, the TED Prize and more.

Theo Anghel

Autor - Am murit, din fericire: Întoarcerea

Inchirieri auto

Totul despre domeniul inchirierilor de masini

hutanurobert

Blog simplu, de voie de nevoie

WWW-uri - articole despre site-uri

Pareri, advertoriale, informatii utile, promovare online site-uri

Andreea Elefteriu

Curajul este la inceputul tuturor lucrurilor

Viata in patru :)

Blog dedicat copiilor nostri si emigrarii in Danemarca

%d blogeri au apreciat asta: