Skip to content

Placinta simpla cu iaurt

Mai 28, 2013

scoatem placinta din cuptorUite ca mai zic sa pun o reteta simpla, pe care o fac de ceva timp si pe care o veti face si voi cu placere de cate ori veti dori. Placinta cu iaurt este preferata mea pentru ca se face repede si este al naibilui de buna. Reteta mea e o combinatie iar masurile sa nu asteptati sa vi le dau in grame ca nu le stiu.

Aveti nevoie de:

7 oua

un pahar si jumatate de zahar

o lingura de gris de grau

o lingura de esenta de vanilie

o galetusa de iaurt (900- 1000gr)

un pachet mic de foi de placinta (Morarita, Bella, nu conteaza)

un pic de ulei sau margarina sau unt sau ceva de uns tava si foile

o pensula pentru vopsit gardu’

niste struguri uscati (unii „le zice” stafide) dupa gust- optional

Ouale le puneti intr-un castron, fara coaja.

oua fara coaja

Puneti zaharu si amestecati cu mixeru, doar in a’ntaia sau maxim a doua, chiar daca se strica ambreiaju’.

punem zahar

Dupa ce simtiti asa, ca nu mai crantzane zaharul prin castron adaugati iaurtul, o lingura de piper (hai mah ca am glumit), o lingura de gris, una de esenta (lichida, da?) de vanilie si amestecati bine cu mixeru’ la viteze mici, ca viteza nu e buna! Aici vine si faza cu stafidele… eu mereu uit sa pun!

compozitie placinta cu iaurt

Nu gustati compozitia pentru ca o sa va vina sa o puneti la congelator sa trageti o mama de inghetata, atat ii de buna!

Foile de placinta le impartiti cam in doua. Puneti in tava, intretesute, prima jumatate de foi, in asa fel incat sa acoperiti toata tava si sa ramana si margini pe afara cam de trei degete.

Tava o vopsiti cu ulei cu pensula de vopsit gardu’, sau daca aveti alte instrumente mai smecheroase… nu stiu, eu sunt de la tara si stau in Rahova.

ungem foile de placinta

Fiecare foaie la randul sau o vopsiti cu putin ulei, da cat mai putin, sa nu va exagerati ca dupa aia o sa aiba miros de rancezeala si adio pufosenie!

tava cu foi de placinta

Dupa ce ati facut „patul de foi de placinta” turnati juma din compozitie, puneti doua, trei foi, restul de compozitie si la sfarsit restul de foi, unse si ele cu ulei sau ce aveti pe acolo, unt margarina, vasilina (iar am glumit, parol!), ce va place.

Indoiti marginile primelor foi in interior peste ultimul strat de foi si ungeti discret cu ulei. Unii gospodini inteapa toata placinta, pe ici pe colo cu o scobitoare, eu nu. Voi faceti cum va taie capul.

Se da la cuptor gata incalzit la 173, 44 grade, daca nu stiti exact, incalziti cuptoru fro’ 15-20 de minute si lasati focul potrivit spre mic. O lasati pana se umfla si arata coapta spre maro.

scoatem placinta din cuptor

O lasati dupa ce ati scos-o de la cuptor sa se odihneasca fro’ 10 minute dupa care o taiati si va frigeti ca fraierii ca nu o sa mai puteti de pofta, fiindca miroase dumnezeieste. Vara, daca o dati la frigider si o mancati a doua zi.. altceva nu o sa va ma trebuiasca!

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Puterea sub lupă ... până la bec!

Energia electrica o afacere rentabila si pentru tine

radio vocativ

radioul celor care nu mai vor să fie manipulați

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

Sare'n Ochi

Dezbateri publice. Intri cu nervii tăi, ieși cu ai altora.

papile mofturoase

hrană sănătoasă şi sfaturi isteţe de îngrijire

La Marginea Căsniciei

Cum să (nu) supravieţuieşti în cuplu o viaţă întreagă, la limita dintre iubire şi cotidian.

DIETA MEDITERANEANA

"DON'T LOOK FOR A PILL THAT SUBSTITUTES CRETAN DIET. THERE IT'S NONE" - SERGE RENAUD

TED Blog

The TED Blog shares interesting news about TED, TED Talks video, the TED Prize and more.

Theo Anghel

Autor - Am murit, din fericire: Întoarcerea

Inchirieri auto

Totul despre domeniul inchirierilor de masini

hutanurobert

Blog simplu, de voie de nevoie

WWW-uri - articole despre site-uri

Pareri, advertoriale, informatii utile, promovare online site-uri

Andreea Elefteriu

Curajul este la inceputul tuturor lucrurilor

Viata in patru :)

Blog dedicat copiilor nostri si emigrarii in Danemarca

%d blogeri au apreciat asta: