Sări la conţinut

Ciorba de varza

martie 30, 2013

Ciorba de varzaDe cate ori ii spun cuiva ca am facut ciorba de varza ma intreaba daca am inceput sa tin cura de slabire. Odata pentru todeauna vreau sa va marturisesc tuturor: ciorba de varza nu se manaca pentru slabire, ciorba de varza se serveste pentru gust! Sau asta era despre bere? 🙂

Ani de zile am cautat in stanga si in dreapta o reteta de ciorba de varza. Mancasem acu fro’ treij’de ani prin Covasna o ciorba de varza de statea mata in coada si de atunci nimic!

Daca am vazut ca nu are cine sa ma invete, pana la urma am incropit eu acolo ceva si timp de cativa ani am mai facut ciorba de varza dupa cum m-am priceput, ceva cam cum se face ciorba de burta numai ca in loc de burta de vita foloseam oase de porc si, binenteles varza murata ca si ingredient principal. Iesea o ciorba buna dar, stiti cum e, daca nu e reteta, parca nu-i oficial. Voi posta aceasta reteta atunci cand o sa mai am pofta si timp, deoarece este o ciorba „alba” si sunt singurul din padoc care consuma ciorbe cu smantani.

Pana atunci, vreau sa va impartasesc o reteta de ciorba de varza ca la Moldova (?), dar extrem de gustoasa, pe care am preluat-o de pe siteul meu preferat de retete „La Lena.ro”.

Foarte pe scurt aveti nevoie de:

Varza murata(intreaga) 2 kg adica varza medie murata
Oase cu carne (vita/porc) 1.5 kg, eu am folosit doar de porc
Ceapa alba 2 bucati
Morcovi 2 bucati
Frunza de dafin 3 bucati
Pasta de tomate 2 linguri

Se fierbe si se spumeaza oasele pana ramane supa limpede. Se pune la fiert o ceapa taiata mai mare, varza taiata mai mare si doua linguri de bulion (nu va fie teama ca se intareste varza deoarece…) si se lasa la fiert, la foc mic, cu capac 4 (patru) ore. Dupa 4 ore puneti la fiert si morcovul si mai fierbeti o ora. La sfarsit in puteti „presara” cu ceapa foarte fin tocata si patrunjel. Se serveste dupa o jumatate de ora.

Gasiti toata reteta in original si cu poze relevante aici.

Cred ca reteta este foarte utila mai ales ca se apropie Primavara si multi dintre noi vom dori sa scapam cat mai repede de ceea ce a mai ramas in butoiul cu varza.

Mai jos, produsul finit, care s-a si consumat deja:

Ciorba de varza

Lasă un comentariu

Lasa un raspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Carne si oua de prepelita

Microferma gospodareasca de la tara

Alexandru Petria

literatură și provocări contemporane

Puterea sub lupă ... până la bec!

Energia electrica o afacere rentabila si pentru tine

radio vocativ

radioul celor care nu mai vor să fie manipulați

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

Sare'n Ochi

Dezbateri publice. Intri cu nervii tăi, ieși cu ai altora.

papile mofturoase

hrană sănătoasă şi sfaturi isteţe de îngrijire

La Marginea Căsniciei

Cum să (nu) supravieţuieşti în cuplu o viaţă întreagă, la limita dintre iubire şi cotidian.

DIETA MEDITERANEANA

"DON'T LOOK FOR A PILL THAT SUBSTITUTES CRETAN DIET. THERE IT'S NONE" - SERGE RENAUD

TED Blog

The TED Blog shares interesting news about TED, TED Talks video, the TED Prize and more.

Theo Anghel

Scriitor

Inchirieri auto

Totul despre domeniul inchirierilor de masini

WWW-uri - articole despre site-uri

Pareri, advertoriale, informatii utile, promovare online site-uri

Andreea Elefteriu

DO NOT WAIT FOR TOMORROW, START NOW!

Viata in patru :)

Blog dedicat copiilor nostri si emigrarii in Danemarca

Viaţa la ţară

Viaţa la ţară

%d blogeri au apreciat asta: