Skip to content

Cele mai bune 25 sfaturi de gatit ale tuturor timpurilor

Februarie 13, 2013
Supa de Galuste

Farfurie cu supa de galuste

Sper sa nu se supere Google pe blogul meu ca preiau aceste sfaturi culinare, dar intr-un fel, mi se pare un instrument util, atunci cand vreau sa imi mai aduc aminte cate ceva sa caut „la mine in casa” intai si dupa aceea sa dau cu cautarea. Iata deci o colectie de sfaturi publicate pe Foodnetwork.com luna trecuta. Sunt in principiu de acord cu toate, mai putin cea cu uleiul de masline. Mie mi se pare ca orice faci cu ulei de masline are gust de… masline iar in tara unde floarea soarelui creste la orice colt de strada… .

Iata deci cele 25 de sfaturi: 

„1. “Daca urmeaza sa gatesti pentru cineva important, fie ca e seful tau sau cineva cu care te intalnesti – niciodata nu incerca o reteta noua sau un ingredient nou” – Marcus Samuelsson, Red Rooster

2. “Gateste pastele cu un minut mai putin decat scrie la instructiunile de pe pachet. Restul le vei gati in tigaie, alaturi de sos” – Mario Batali, Iron Chef America

3. „Ai nevoie de mai mult ulei in tigaie? Adauga-l pe margini, astfel incat atunci cand ajunge in contact cu alimentele sa fie deja incalzit” – Anita Lo

4. „Pentru dressinguri bogate, cremoase, inlocuieste jumatate din maioneza cu iaurt grecesc” – Ellie Krieger

5. „Atunci cand tai verdeturi, pune niste sare pe tocator. Le va tine laolalta” – Joanne Chang

6. „Pentru cele mai bune rezultate, lasa untul si ouale sa stea toata noaptea la temperatura camerei” – Ina Garten

7. „Aciditatea, sarea si hreanul scot aromele complete din alimente” – Michael Symon, Iron Chef America

8. „Retetele sunt doar un ghid, nu o biblie. Fa-ti curaj si inlocuieste ingredientele din retete cu cele care iti plac” – Alex Seidel

9. „Nu folosi ulei in apa in care fierbi pastele. Acesta va impiedica sosul sa se lipeasca de paste” – Missy Robbins

10. „O tigaie de fonta este un aliat valoros in bucatarie. Ofera o suprafata buna de gatit si este foarte usor de curatat” – Linton Hopkins

11. „Investeste intr-o sticla de ulei de masline de calitate. O singura picatura poate pune in valoare aroma mancarurilor precum pizza, mozzarella, paste, carne si peste” – Nancy Silverton

12. „Intotdeauna foloseste cutite bine ascutite. Nu doar ca sunt mai sigure, ci si mai usor de folosit. Iti vor face munca mult mai usoara” – April Bloomfield

13. „Dupa ce storci pastele, cat inca sunt fierbinti, presara niste parmezan pe ele. In acest fel, sosul se va prinde mult mai bine de ele” -Giada De Laurentiis

14. „Busuiocul proaspat se pastreaza mult mai bine si mai mult la temperatura camerei, cu tulpinile in apa” – Elisabeth Prueitt

15. „Condimenteaza mancarea de la inceput pana la sfarsit. Condimentarea in trepe scoate cel mai bine aromele din mancare” – Jose Garces, Iron Chef America

16. „Pentru a gati o friptura, incepe intotdeauna sa o gatesti pe parti. Astfel, grasimea de pe margini se topeste si va da carnii o aroma foarte buna” – Alain Ducasse

17. „Nu te duce la supermarket cu o lista de cumparaturi. Mergi, vezi ce ingrediente arata bine si apoi fa o lista” – Alex Guarnaschelli

18. „Cand faci carne la gratar, scoate-o cu o ora inainte din congelator astfel incat sa ajunga la temperatura camerei” – Geoffrey Zakarian

19. „Intotdeauna masoara ceea ce coci. Nu exista scurtaturi in patiserie. Este o stiinta” – Francois Payard

20. „Sareaza bine puiul pe dinauntri si dinafara cu o ora inainte sa te apuci sa-l gatesti. Apoi sterge-l cu un prosop – va iesi crocant la suprafata si suculent pe dinaintru” – David Myers

21. „Pregateste-ti ingredientele. Taie-ti toate legumele si carnea si fa sosurile inainte sa te apuci de gatit. Vei economisi mult timp in fata cratitei” – Richard Sandoval

22. „Pantofii jos din picioare, muzica pornita si bautura preferata in mana – bucura-te de timpul petrecut in bucatarie” – Claire Robinson

23. „Vrei sa afli daca uleiul e destul de fierbinte? Baga o lingura de lemn inauntru. Daca formeaza bule in jurul lingurii, te poti apuca de gatit” – Aaron McCargo, Jr.

24. „Foloseste cel mai bun ulei pentru gatit. Miroase-l si gusta-l. Daca nu are un gust bun de unul singur, nu va avea gust bun nici in mancare” – Michelle Bernstein

25. „Gateste impreuna cu alte persoane care vor sa invete sau care stiu deja sa gateasca” – Laurent Gras”

 

Sursa: Foodnetwork.com

Anunțuri
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Puterea sub lupă ... până la bec!

Energia electrica o afacere rentabila si pentru tine

radio vocativ

radioul celor care nu mai vor să fie manipulați

blog cu sare si piper

Un blog pentru toti cei pasionati de bucatarie, retete rapide, bucate gustoase si sanatoase

Sare'n Ochi

Dezbateri publice. Intri cu nervii tăi, ieși cu ai altora.

papile mofturoase

hrană sănătoasă şi sfaturi isteţe de îngrijire

La Marginea Căsniciei

Cum să (nu) supravieţuieşti în cuplu o viaţă întreagă, la limita dintre iubire şi cotidian.

DIETA MEDITERANEANA

"DON'T LOOK FOR A PILL THAT SUBSTITUTES CRETAN DIET. THERE IT'S NONE" - SERGE RENAUD

TED Blog

The TED Blog shares interesting news about TED, TED Talks video, the TED Prize and more.

Theo Anghel

Autor - Am murit, din fericire: Întoarcerea

Inchirieri auto

Totul despre domeniul inchirierilor de masini

hutanurobert

Blog simplu, de voie de nevoie

WWW-uri - articole despre site-uri

Pareri, advertoriale, informatii utile, promovare online site-uri

Andreea Elefteriu

Curajul este la inceputul tuturor lucrurilor

Viata in patru :)

Blog dedicat copiilor nostri si emigrarii in Danemarca

%d blogeri au apreciat asta: